Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

400 μέτρα κάτω από τη γη για το δίκιο τους!

Σαράντα Ιταλοί ανθρακωρύχοι βρίσκονται κλεισμένοι στα έγκατα της γης, στο ορυχείο Σούλτσις Ιγκλεζιέντε της Σαρδηνίας, διεκδικώντας να μην χάσουν τη δουλειά τους...


«Περίπου σαράντα Ιταλοί ανθρακωρύχοι κλείστηκαν οικειοθελώς τις τελευταίες ώρες κάπου 400 μέτρα κάτω από τη γη -στο ορυχείο της περιοχής Σούλτσις Ιγκλεζιέντε της Σαρδηνίας, το οποίο απειλείται με οριστική διακοπή της παραγωγής του.


Οι ανθρακωρύχοι έκαναν γνωστό ότι έχουν πάρει μαζί τους τετρακόσια κιλά εκρηκτικών και ότι θα βγουν από το ορυχείο μόνον αν βρεθεί οριστική λύση που θα τους εγγυάται ότι θα κρατήσουν την δουλειά τους.


Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το έλλειμμα του ορυχείου Carbosulcis ως τώρα κάλυπτε η περιφέρεια της Σαρδηνίας, αλλά από τα τέλη του 2012 δεν προβλέπεται κανένα είδος επιχορήγησης.


Από την οικονομική αυτή δραστηριότητα ζουν πάνω από τετρακόσιες οικογένειες, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ανεργίας.


Οι εργάτες ζητούν να υπογραφεί συμφωνία για την παραγωγή «καθαρής ενέργειας» σε συνεργασία με κοντινό κέντρο ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρίας Enel. Για την έγκριση του σχεδίου όμως -κόστους διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ- είναι αναγκαία η συγχρηματοδότηση κατά ένα σημαντικό ποσοστό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσό όμως που η ιταλική κυβέρνηση φέρεται να προορίζει για μια άλλη περιοχή: την βορειοανατολική περιφέρεια του Βένετο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι, η κυβέρνηση Μόντι μαζί με την περιφέρεια της Σαρδηνίας επιδιώκει να υπάρξει συνάντηση για την επίλυση του προβλήματος την Παρασκευή, 31η Αυγούστου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου