Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Δεν ξεφεύγει κανείς από το αίσχος!

Ειδοποίηση να τακτοποιήσει τις φορολογικές του εκκρεμότητες δέχτηκε - τρόπος του λέγειν - από το υπουργείο Οικονομικών ο γνωστός τραγουδοποιός Νικόλας Άσιμος, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του το 1988...


Στο θέμα έφερε στη δημοσιότητα το "Ποντίκι" και είναι ακόμη μία ενδεικτική περίπτωση των αγκυλώσεων της δημόσιας διοίκησης, ειδικά σε ό,τι αφορά την είσπραξη των φόρων.

Η εφορία προειδοποιεί τον νεκρό από 24ετίας καλλιτέχνη, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι "αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερου επαγγελματία, θα θεωρηθεί ότι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδευματία"...

Σημειώνεται ότι ο ιδιόρρυθμος, "περιθωριακός" και ταλαντούχος Νικόλας Άσιμος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 1949, σπούδασε στο Αριστοτέλειο και ασχολήθηκε με τη μουσική από τα φοιτητικά του χρόνια.

Κατεβαίνει στην Αθήνα το 1973 και πουλάει κασέτες με τα τραγούδια του στο δρόμο. Δίνει επίσης παραστάσεις σε μπουάτ στην Πλάκα και συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, οΓιάννης Ζουγανέλης, ο Σάκης Μπουλάς και η Κατερίνα Γώγου.

Το 1982 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο μακράς διαρκείας με τον τίτλο "Ο Ξαναπές".

Έδωσε τέλος στη ζωή του στις 17 Μαρτίου του 1988, σε ηλικία 39 ετών μετά από δικαστική περιπέτεια που είχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου