Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Απελάσεις άνεργων Ευρωπαίων μεταναστών!

Το Βέλγιο ήδη απέλασε 1224 άνεργους μετανάστες από την αρχή του έτους. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να μειώσει τα κεφάλαια των παροχών. Οι απελάσεις επικεντρώνονται κυρίως ενάντια στους Ιταλούς, Γάλλους και Ρουμάνους άνεργους.
Βασιζόμενη σε μία οδηγία που επιτρέπει σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρνηθεί τις...
κοινωνικές παροχές σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν αυτοί αποτελούν «ακραίο βάρος» για το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης της χώρας, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε απελάσεις Ιταλών, Γάλλων και Ρουμάνων που παίρνουν επίδομα ανεργίας για περισσότερο από 3 μήνες ή απολαμβάνουν παροχές επιδότησης ενοικίου.
Σύμφωνα με την Βελγική κυβέρνηση ακολουθήθηκε η ίδια μέθοδος που υιοθετήθηκε από την Γαλλική κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια για την απέλαση Ρουμάνων και Βούλγαρων τσιγγάνων, μία μέθοδος που είναι καθόλα αποδεκτή προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα των κοινωνικών παροχών και να αντιμετωπιστεί η κρίση.
Οι μετανάστες από τα κράτη μέλη της ΕΟΚ καλούνται από τις υπηρεσίες μετανάστευσης για να εξεταστεί η κατάσταση διαμονής τους. Από τους άνεργους κατάσχετε η άδεια παραμονής και καλούνται να εγκαταλείψουν την χώρα.
Το Γαλλικό κανάλι 24 παρουσίασε το παράδειγμα μίας Γαλλίδας 28 χρονών που πήγε στο Βέλγιο το 2005 για να ολοκληρώσει τις σπουδές της στις καλές τέχνες, και μετά αποφάσισε να μείνει και να εργαστεί στην χώρα, περνώντας όμως διάφορους περιόδους ανεργίας, όπου έκανε χρήση των κοινωνικών παροχών, έως την στιγμή που της ανακοινώθηκε η άμεση απέλασή της από την χώρα. Μαζί με την απόφαση απέλασής της, της ανακοινώθηκε ότι σε παράβαση των εντολών υπήρχε ενδεχόμενο να φυλακιστεί έως ότου το Βέλγικο κράτος να ολοκληρώσει την διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου